Mijn opa en oma van vaders kant, dus van de "van Baalens".
Opa heette Arnoldus van Baalen, vandaar dat er nogal wat Arnoldussen (meestal gewoon "Noud") in de familie van Baalen voorkomen. Opa leefde van 1880 tot 1951.
Ik weet nog dat ik bij zijn sterfbed stond (ik was dan dus 10) in de Goudsbloemstraat, waar opa bij een van zijn zonen inwoonde.
Hij was gehuwd met Theodora van Gerwen (1882-1949). Ik herinner me oma nauwelijks. Mijn zus Doortje is naar haar genoemd.
Ze hebben gezamelijk gedurende lange tijd een caf uitgebaat; caf Casino aan de Aalsterweg (foto)
Ik herinner me het caf van opa en oma nog heel goed. Al mochten we, toen we nog klein waren, absoluut niet "voor" komen. Oma was daar best streng in, als ik me goed herinner.
Toch weet ik nog wel dat ik daar 'n enkele keer op een tafel werd gezet en dat ik dan, tot grote hilariteit van de aanwezigen, een mop moest vertellen. Die ken ik niet meer, 't ging over 'n Spitfire, alleen dat de clou was:"W zoude gij doen as oe kont in de brand stond?" En dat leverde dan steenvast 'n reep chocolade op!
Opa en oma hebben niet stilgezeten en zeker ook niet stil gelegen!
Helaas herinner ik me (waarschijnlijk) niet al hun kinderen, mijn ooms en tantes dus.
Wl denk ik te weten: Martinus (Tinus, mijn vader dus), tante Lien (Willems), tante Zus (Jurgens), ome Christ, ome Noud, ome Harrie (? Elbers), tante Nel (Lelieu??).
Ik zal nog wel eens verder zoeken, op dit moment kom ik niet verder.

van Baalen
Voor meer informatie over onze stamboom, zie
stamboom